loglovin

Departure of the Winged Ship

Dagens inspiration.

Säg hallå till min övermänskligt talangfulle favorit konstnär (eller i alla fall en av hans tavlor), Vladimir Kush! Tavlan är gjord i oljefärg på duk runt år 2000. Om jag hade fett med stålar skulle jag köpa en av hans tavlor... Någon som är med på att råna en bank?

Länk till hemsidan Vladimirkush.com


Disney nööörd

Eller detta är ju egentligen Pixar (ännu bättre), men, men. Trailern är girl power, awesome och kommer på bio lagom till minsta lillsyrrans födelsedag så nu är jag säker på vad jag ska ge henne i födelsedagspresent!... Storasyster vill också se.


Har alltid undrat...

Vad gör en djurrätsaktivist om den får lös i håret? Alltså om man tycker att alla djur har lika värde. Eller om de får ett getingbo vid verandan...

Enligt mig så har inte alla djur eller äns alla människor samma värde, även fast det i en perfekt värld kanske borde vara så. Jag skulle inte vilja ha ihjäl min egen hund (om jag hade någon) men getingarna som bygger bo bakom våran bod kan gärna utrotas.

Med människor så önskar jag ju inte död åt någon men jag skulle tycka det var mycket värre om t ex min mamma dog än om det dör 3000 människor i Afrika eller någon annanstans långt ifrån mig. Om man nu ska vara filosofisk så kan man fråga sig: hur många random människor hade man kunnat offra för någon man älskar...




Stig-Arne

Titta så duktigt! Har gjort han själv haha!

Han heter Stig-Arne. Säg hej!

Ska ut nu, hejsvejs!

 


Aube

Dagens Inspiration.

En härlig bild gjord av illustratören Melanie Delon i Photoshop CS4 och PainterXI. Om man ändå kunde vara så grym med palattan! 

Kolla gärna in hennes hemsida www.melaniedelon.com.



Min födelsedag!

Ja då var man 21, den föredetta myndighetsåldern så nu är jag väl lite mer vuxen än innan.. Eller inte haha. Har ju egentligen redan firat min födelsedag i förtid men today is the day.

Förresten, vem kunde ana att den nya prinsessan skulle få ett namn som även jag har på min lista över fina namn! Tycker att Estelle är jätte fint, vad tycker ni?

Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte
får tummen upp ifrån mig.

Hoppas ni andra också får en riktigt awesome dag! :D





Father in the stars

Dagens Nattens inspiration.

Hakuna matata! Här kommer concept art från min favorit Disneyfilm, Lejonkungen. Vet tyvärr inte exakt vem som gjort den.




Edward Cullen

Min tolkning av Edward Cullen som jag gjorde för ett rätt bra tag sedan. Dock så tycker jag han ser lite mer vuxen ut än vad jag hade tänkt mig. Kanske ska sattsa på att göra en ny lite barnsligare yngre Edward?

Har läst den första boken för typ jättelängesedan innan filmerna kom och har inte sätt alla filmerna så är inte bra informerad på hur han egentligen beskrivs se ut i böckaerna. Finns det någon som kan ge en bra beskrivning blir jag glad!

En annan orsak till att jag vill göra om han är att jag inte äns visste tekniken för hur man färglägger digitalt på ett bra sätt när jag gjorde denna, använde nästan bara smeta vertyget (inte bra!) haha.

Ps: Hinner tyvärr inte med en dagens inspiration idag. Den kommer imorgon!


Renegade

Dagens inspiration.

Vet att den kom lite sent idag men bättre sent än aldrig! Diggar ljussettningen, den gör så att hans ansiktsstruktur verkligen kommer fram. Fotografen är Christian Trampenau och den hete modellen heter Edward Stephens.


En promenad mot stranden

Har varit ute på en lång härlig och lite läskig promenix i Falsterbo med Emelie idag.
En av anledningarna till att den var härlig var havet!



Och anledningen till att den var lite läskig var en plastsäck inne bland badhytterna i skogen som såg ut precis som en gubbe / att en död människa var i den. Vi lyckades ju ta mod till oss att kolla att det inte var så men läskigt blir det ju när man tänker så.



Dagens inspiration kommer senare, måste gå och steka köttbullar. Mamma ropar.

Damen och bläckfisken

Dagens inspiration.

En fantastiskt inspirerande bild gjord av den japanska konstnären Ayami Kojima. Hon är mest känd för att ha gjort concept art till Castlevania spelen.


Grönöga

Gammal bild. Lite experimentell skuggning men var ganska nöjd med den. Behöver köpa nya promarkers, alla mina grå pennor är typ slut.


Spiraltrappa

Dagens inspiration. Gillar det här fotot jätte mycket! Det är taget av fotografen Tim Walker och Modellen i trappen heter Lily Cole.

Föresten, funderar på att göra "dagens inspiration" som då blir som en "dagens outfit" fast med inspirations bilder istället. Vad sägs som det?


Extra födelsedag

Är inte min födelsedag idag. Men eftersom pappa ska åka till Kina med hans jobb och vara borta ganska länge så firar jag och min familj min födelsedag idag. Ganska mysigt faktiskt, äta tårta få presenter och se melodifestival. Sen så har vi inga hjälpa till i hemmet sysslor man måste göra på sin speciella dag så det kommer löna sig att ha den 2ggr haha.

Vad ska ni göra dag?


Om du skulle få barn nu?

Om du fick ett barn nu, vad skulle du döpa det till?

Är själv en liten namn nörd så har någulunda koll på namn och deras betydelse. Om jag skulle få en pojke skulle han heta Valentin och om det blev en flicka skulle hon heta Elvira.

Andra namn jag gillar är Theodor, Leonel, Aria och Freja

Lillsyrran Olivia som liten bebis

Det blir bättre

Fy fan, jag nös just en riktig ohejdbar smygarnysning och nu är hela datorn täckt med guld... Får göra en klinisk rengöring omedelbart... Sådär ja, nu kan jag börja inlägget.

Håller på med ett litet uppdrag. Man ska ta en gammal bild som man tycker om / tyckte om för en 3-5 år sedan och göra om den igen för att se hur mycket man har utvecklas.

Jag ville göra om min midnabild och har nu gjort klart linjeringen (heter det så?) till den nya. Såg att jag hade linjeringen kvar av den gammla också så tänkte det skulle vara kul med en före och efter bild på de med.

 

Asså, 2008:an har ju en viss charm och var jättenöjd med den när den var klar men idag ser jag mest en massa "fel" i den. Det går åt rätt håll med andra ord haha.

Nu ska jag bara hitta min penna till ritplattan och färglägga den nya.

14 februari

Hej alla glada!

Jag tänkte träna idag men har blivit förkyld... Igen... Nu verkar det som vi äntligen har fått ett någulunda varande snötecke här längst ner i söder, snön gör ju allt lite ljusare men längtar sjukt mycket till våren!

Just de, det är ju Alla hjärtans dag för par och Singles awernes day för singlar (mig). Har hållit på med den här någulunda romantiska bilden som passande nog blev klar igår haha timing.

Hoppas ni får en trevlig dag!

 


Mot Malmö

Ska till stan! Jippiiii Jäjj, var länge sedan. Men har dock inte så mycket stålar så ska BARA försöka få tag i ett par nya träningstights för mina gamla har spruckigt i skrevet hehe.

Hoppas ni får en grym dag medmänniskor!

 


Färgade hundar

Då Kinas ekonomi växer, växer även antalet över/medelklasskineser och fler människor har råd att äta skaffa hund. En ny trend bland många hundantusiaster i Kina är att färga sin vovve i starka klara färger eller ge dem teckning som ett vilddjur hos hundsalongen. Bu eller bä?

Jag tycker att om hunden har en mysig stund på salongen och inte påverkas negativt av färgerna så varför inte. Bara dom främst behandlas som hundar och inte som assesoarer av sina ägare. Fast om jag såg en rosa chihuahua gå förbi på stan skulle jag nog få svårt att hålla mig för skratt.








Men don't cry?

Att inte få uttrycka sina känslor kan kväva dig.

Detta gäller för båda könen. Men i de flesta (om inte alla) kulturer är det mindre acceptabelt för en man att gråta. Även om män och kvinnor har samma behov av att uttrycka sina känslor.

 

Bilden är gjord av mig. Har gjort ett nästan likadant inlägg på min gamla domän. Men är väldigt nöjd med koceptet så denna fick vara med här också.

 

Asså, har legat i sängen sen kl 10:00 för har varit trött typ sen jag vakna och ändå kan jag inte sova! Så fick panik halv ett och tog telefonen för att göra detta inlägg. Ska fortsätta att försöka sova, är riktigt trött.


Träningsvärk i magen

Vi var väldigt duktiga igår, Sprang i 30min på löpband + lite lätt armträning och hård magträning. Tänkte kanske tästa hantlar imorgon, ska be min pappa visa mig några övningar. Tycker fler tjejer borde våga styrketräna, finns många som felaktigt tror att man som tjej blir "större"/"biffig" av det.


Dock så går vi ju inte på steroider haha, i avtalet med vårt gym så måste den som blir påkommen med att ta steroider betala 20 000kr till gymet. Tycker det är bra.

Nu ska jag laga middag med lillasyster Olivia. Det blir varma mackor.

Bloglovin?!

Follow my blog with Bloglovin

Ska vi slå följe?

Har till och med gjort en bloglovinicon hehe. Vill du ha en egen kan jag göra en till dig med, om du frågar snällt.



Euphoria

Euphoria, eller på svenska eufori

Eufori är en stark känsla av lycka som kan förekomma vid samlag eller stark förälskelse och bland annat kan framkallas som en berusningseffekt av vissa droger, till exempel amfetamin eller ecstasy. // Wikipedia.


Behövde kolla upp det för att veta exakt vad det var/betyde, visste att det hade nånting med lycka att göra i alla fall. Visst är låten grym?

 

Ville att "Your heart is refusing me" skulle vinna förra året (blev väl något konstigt med röstningen då...) men tycker denna är ännu bättre! :D


Alltså...

Världens bästa idé! Varför kommer inte jag på sånt?

Vet inte ens vem den är gjord av... Aja, den är för bra för att gömmas.