loglovin

Hunter

Tog en liten bloggpaus igår. Men här kommer DAGENS INSPIRATION. Jag har haft hans verk som dagens inspiration en gång tidigarevom jag inte minns fel. Det är nämligen Aditya Ikranegara jag snackar om!
 
Besök hans DeviantArt → HÄR!

Still life

Är inget stort fan av att lägga upp bilder som jag inte vet vem som har gjort/tagit. Men diggar den här riktigt mycket så den får komma med i alla fall. 
 
Vet du vem som tagit bilden?

Rätt val!

Mina föräldrar valde tydligen rätt namn till mig! Skulle stavat det med ett "L" bara, vilket nog skulle passat mig då namnet Bela betyder "She Of Fair Skin".

Det sjuka är att det är ingen slumpvis generator så man får samma resultat varje gång. Så min bror skulle hetat Carmine istället för Alexander haha. Men rätt kan det ju inte bli varje gång.

Vad ska du eller ditt barn egentligen heta?

 

Kontrast

DAGENS INSPIRATION
 
Att få till en naturlig men ändå artistisk kontrast av färger på människohud tycker jag är något av det svåraste när det kommer till färgläggning. Det är lätt att göra för mycket så att facet blir fullt av mörka fläckar snarare än skuggor.
 
Någon som bemästrar tekniken är konstnären Bao Pham från USA, vars blogg jag har följt ett bra tag. En länk till Baos blogg hittar du → HÄR!
 
Ett av Baos verk

Promenad, invigning och fotboll

Tog en promenad på vångarna med världens bästa mamma innan OS-invigningen igår. Hon älskar att fota så det är såklart hon som har tagit fotot^^. Tyckte invigningen var riktigt häftig, väldigt teatriskt och det är alltid interessant när det är lite historia inbakat också.

Idag så har jag väl inte gjort så mycket, såg när Sverige mötte Japan i fotboll. Klassen på damfotboll är ju betydligt lägre än herrfotbollen (inget pengaregn där, så det är ju förståeligt). Men att spela 0-0 mot världsettan är mer än godkänt så tummen upp för dom!
 

Golden

DAGENS INSPIRATION
 
Denna underbara bild som påminner lite om en modern John Bauer i stilen och är gjord av ingen mindre än den talangfulla Linda Bergkvist! En frilansande svensk konstnär som främst arbetar med konceptkonst och illustration. Hon har arbetat med konceptdesign för Disney och vunnit CGTalks tävling i digitalkonst "Master and Servant". Inget dåligt CV alltså.

Historien om någon

Ni har väl inte missat en av de bästa barnböckerna ever?
 
Just checking!

Under the rain

DAGENS INSPIRATION
 
En fantastisk oljemålning gjord av konstnären Leonid Afremov. Han målar med palett och olja på duk och målar varje dag! Det skulle man göra, eller hur?
 
Kolla in hans tavlor till försäljning → HÄR eller se hans galleri på → DeviantArt

Grönöga 2

En gammal marker + färgpennor teckning som jag gjort. Känner för att ta fram mina markers och rita någonting, om jag hinner bli färdig får ni se vad det blev imorgon. Eller så kanske jag gör en WIP. Vi får se helt enkelt.
 

Hoodieväst

Älskar sånna här "västhoodies" de är sköna att springa i på mornarna, perfekta till småkyliga sommarkvällar och är allmänt mysiga.
 
Den här finns på Zara och är på REA för 279kr 99kr. Kashing!

Hope

DAGENS INSPIRATION
 
sometimes we just need to reach out. När man gör verk som verkligen betyder någonting för en själv eller någon annan är de bästa verken man gör.
 
Den här mycket inspirerande bilden är gjord av en tjej från Malaysia som är känd som "Hengie". Hennes förhoppning är att den talar ut eller ger en läkande känsla till andra lika mycket som det gör för henne, oavsett hur olika man kan tolka den.

 
Besök hennes DeviantArt → HÄR!

Warrior//Worrier - Outlandish

Jag gillar den här nya låten från Outlandish! Texten är väldigt bra.
 
For what its worth
You're my warrior
And I'm your worrier

Stranden igår

Måste börja lägga undan pengar till en ny kamera, är så trött på den sugiga iPhone kvaliten (konstigt när jag fotar med min iPhone...). Var inte säkra på om utomhus Yatzyn skulle funka på stranden. Men det gick bra, tricket är att rulla tärningarna och inte kasta dem.
 

I det mystiska huset fanns en mystisk trappa

DAGENS INSPIRATION
 
Som taget ur en dröm i en mystisk barnbok! Jag gillade de typerna av böcker som liten, de som började i en mörk skog utanför ett läskigt hus och så fick man följa ett djur som gick igenom huset i sökandet efter någonting eller så hade någon varit i huset och så visade det sig vara en liten katt. "Historien om någon" heter den nog.
 
Den här spännande bilden är gjord av ingen mindre än den anonyme konstnären känd som "Culpeo Fox". Ryktet säger att denna konstnär gillar rävar... Är det sant? Gå in på hans hemsida vet ja! → LÄNK
 
 

Snart till stranden

Solen skiner, det är varmt och inte blåsigt = "Perfect Day". Men sitter för tillfälet innomhus och skriver på min bok. Senare ska jag och familjen gå ner till stranden och spela utomhus Yatzy och äta middag, kommer att bli härligt!
 
Oj, ser väldigt allvarlig ut här. Är ju mycket gladare egentligen haha.

Desert Rose (WIP)

Jag har datorn full av sådana här work in progress bilder. Vissa av dem har år på nacken och kommer nog tyvärr aldrig att bli färdiga. Antingen för att jag tröttnat på dem, inte är nöjd eller (det vanligaste) att jag inte har tid att färdigställa dem.
 
Jag är också en som kan ta mig vatten över huvudet i vissa projekt och det gör ju inte situationen bättre. Jag får börja göra simplare projekt helt enkelt.
 
Probably forever WIP

En överdrift

DAGENS INSPIRATION
 
Global uppvärmning är ett ämne som många har bestämda åsikter om. Själv så tror jag inte alls på det här med att "global uppvärming = världens undergång".

Tror det är många forskare som överdriver (á la galnakosjukan, fågelinfluensan, svininfluensan mm) bara för att få lite rampljus i media. Och blir vädret något varmare (vilket jag inte tror människan själv kan påverka nämnvärt) blir det ju mer måln på himlen på grund av avdunstning och alltså inte så mycket mer vatten i haven eller varmare då målnen blockerar solen.
 
Men Wenqing Yan ska ändå ha cred för this fine pice of art.
 
För större upplösning klicka på bilden

Virkade shorts

VILL HA!
 
Just nu så är det REA på Zara och jag vill bland annat ha de här söta shortsen för 299kr 199kr. Men vi får se om jag kan pallra mig in till stan i veckan eller beställer på hemsidan.

Pirate innocent

AAAARRRGGG!!! Iain Macarthur är en grym engelsk konstnär från Swindon som bland annat har varit med och designat för MTV Playground. Om ni vill se mer av hans verk, gå in på → ianmacarthur.carbonmade.com
 

Herr Ur

Konversation mellan mig och lillasyster (6år)
 
Olivia - Vad är klockan?
Jag - Hon är kvart över fem
Olivia - Varför är det aldrig "han"?
Jag - "halv"?
Olivia - Nej, varför heter klockor aldrig han, bara hon?
Jag - Det är ju lite orättvist faktiskt.
Olivia - Ja, vår klocka ÄR ju faktiskt en HAN!!
 
Alltid lär man sig något nytt.
 
 Herr Ur in action
 

Ghostly figure

Konstnären Leslie Ann O'Dell skapar fantastiska spöklika fotografier som hon dekorerar med handmålade utsmyckningar. Vill du se mer? Gå då in på hennes hemsida → LÄNK.
 

Saying


Genom stormiga hav

Jag älskar färgerna i den här! Den är gjord av illustratören och matte paintern (om du inte vet vad matte painting är klicka på ordet) Marta de Andrés ifrån Spanien.
 
För att se mer av hennes verk, besök hennes hemsida → martanael.daportfolio.com.
 

Sommaren är kort, det mesta regnar bort

Asså, jag blir trött på det här. Det har regnat varge dag nu i typ två-tre veckor! Inte så att det öser ner hela dagen, nej det är sol, regn, sol, regn, sol, regn... Så man kan inte med säkerhet planera att göra somriga saker, som att gå och bada. När vi gjorde det tidigare i veckan gick vi när det var strålande sol men så började det blåsa as mycket och det kom värdens skur så vi var tvugna att vända hemåt igen.
 
Men några (enbart) soliga dagar har det ändå varit och jag har lyckats bränna mig haha. Någon timme efter att det här kortet togs var jag helt röd i facet. Dagen hade börjat med måln och regn (såklart) så självklart hade jag inte smörjt in mig vid kl 12 när stark sol attackerade.
 
Har det varit såhär för er också? (vädret alltså).
 

Sfinx

Som tagen ur en film som Pans Labyrint. Fransmannen Lucian Stanculescu har en otrolig fantasi så besök gärna hans galleri på DeviantArt → LINK.
 

En Häxa i Familjen

När vi nu ändå är inne på "barnfilm" så kom jag över den här gamla rullen på YouTube. En sånhär nostalgisk sent-90-början-på-2000-talet-barnfilm som jag nog har ett vagt minne av att jag har sett själv. Och klart godkänd av mina två underhuggare på 4 och 6år, vissa delar är så spännande att de inte kan titta haha.
 

Hitta Nemo...2

Någon annan som hört ryktet om en Hitta Nemo 2? Hoppas Doris är med i så fall!... Okej, ser nu att den kanske kommer 2016. Men här kommer lite concept art från 1:an. Jag gillar conceptart :P
 
På tal om annat så måste den där ljusbollsfisken (Marulk?) vara ett levande bevis på en väldigt lyckad muttation, oj titta det muterades en ljusboll med spö på min panna höhöhö.
 

Drick mig

Ett underbart inspirerande "Alice i Underlandet" foto taget av Nikki.
 

Grattis Rebecca 4år!

Igår (den 14/07) fyllde min yngsta syster med stora viljan 4år. Hela familjen och farmor, farfar, morfar och gammelfaster var här för att fira din dag, fullt hus!

Grattis Rebecca!
 
 

He Hates You!

 
Spring för livet!!
 
Phillip M Jackson upplyser oss om faran.