loglovin

Mamma Kassan

Dagens inspiration. Det bästa med att ha en dagens inspiration är alla de konstnärer som man snubblar över i jakten på nästa dags bild (Idag kommer den lite sent för vi har haft en snubbe här som bytt vår elmätare).

Jag råkade snubbla över David Kassan idag. Han bor för tillfället i Brooklyn, New York och undervisarmålar klasser och workshops runt om i världen. Realistiska olje porträtt är det han är mäst känd för och kvinnan på den här bilden är faktiskt hans egen mamma.

Besök hans hemsida davidkassan.com


Lights - Lions!

Tråkigt att städa? Lyssna på denna låt samtidigt och du kommer upp i racer fart!


Dagens att göra

STÄDA! Plugga, söka jobb och hämta Olivia från dagis Gladan.

Bild på mig och lillsyrran Olivia för några år sedan

Happy Ending

Dagens inspiration.

Jag fullkommligt älskar färgerna i den här bilden! Idag så finns det så många bra kinesiska illustratörer och Wang Huan (王浣) som gjort den här är inget undantag.

Även om man fattar 0 tycker jag ändå att man kan besöka hennes blogg blog.sina.com.cn/oneone då där finns mycket bilder.


Varning för grodor

Nu har grodorna börjat vakna igen! Körde bil här nere hos oss igår efter skymning och då var det en groda/padda på vägen typ var tredje meter! Därför behövs denna awesome skylt!


Join Me in Death

Dagens inspiration. Med body-painting kan man göra riktigt döds häftiga skapelser! Denna styling och sminkning är gjord av talangfulla Ana Maria Morales. Modellen heter Ignacio Espejo och kommer ifrån Spanien. Fotot är taget av fotografen Vanessa Salas Moreno med hennes Nikon.

Se mer av
Ana Maria Morales sminkningar HÄR

Besök gärna fotografen Vanessa Salas Morenos hemsida
vanessasalas.500px.com


Promarkers - Zombie Cat

Ni visste väll att Bokkei har ett YouTube konto? I'm just making sure. Det är en grym källa till inspiration och inlärning! Hon som gör denna video är alltså tatueraren/konstnären vid namn Maria Björnbom-Öberg. Men kanske mer känd som bloggaren Bokkei.

Gå in på hennes Youtube MrBokkei om ni vill se mer videos eller varför inte besöka hennes blogg bokkei.blogg.se.


Ut i vida världen

Dagens inspiration. Hej alla underbara! jag tänkte egentligen lägga upp en annan John Bauer bild men kunde tyvärr inte hitta tillräkligt med info om den bilden så det fick bli den här mer välkända och härliga bilden istället!

Den är gjord av John Bauer i akvarell år 1907 som illustration till boken Julbocken (svårhittad information hehe).


In the Wind (WIP)

Folks, the weather is amazing!  Synd bara att vår grill har pajat för jag är riktigt grill sugen. Men mina marker pennor funkar som de ska (peppar, peppar) så här kommer en liten WIP som jag håller på med just nu.


Woodland Fairy

Dagens inspiration. Det här underbara foto är taget av Anne Geddes som har blivit världsberömd för sina fantasifulla barnfotografier och hennes bildböcker har sålt mer än 14 miljoner exemplar över hela världen och översatts till 15 språk. Just den här bilden är tagen år 1995 och bäbisens namn är Sophie.

Besök gärna hennes
populära hemsida, AnneGeddes.com som under 3 år har lockat mer än 20 miljoner unika besökare!Våffeldagen

Eller egentligen Vårfrudagen (dagen då Gud satte på Maria... Hahah... Eller öhm.. Rättare sagt dagen då hon villigt tog emot hans "gåva"...).  I vilket fall som helst har vi ätit våfflor nu och är sjukt mätt!

Bild tagen av mig med min kära lilla i-Phone.

Dream Caused by the Flight of a Bee Around a Pomegranate a Second Before Awakening

Dagens inspiration. Ja, den heter faktiskt så↑. Det var lite klurigt att lista ut vad den hette för överallt stod det olika, orden i andra ordningar, bee utbytt mot bumblebee, awakening mot waking up, etc. Men jag tror detta ska vara rätt (trust in Wikipedia!...).

Denna fantastiska skapelse är såklart målad av Salvador Dalí (vem annars)! Målningen är gjord i olja på duk år 1944. Kvinnan på bilden ska föreställa hans fru, Gala.


We Heart Mandy Tsung

Här kommer en Mandy Tsung bildbomb! De vackra bilderna kommer från We❤it och mer av Mandy Tsung hittar du HÄR på hennes hemsida.Mitt We❤it konto hittar du på weheartit.com/IngridAnnaIsabella

Prickigt

Perfekt till SOMMAREN!Klänningen kommer från H&M och kostar bara 99kr så denna kommer jag nog slå till på!

Requiem

Dagens inspiration. Blev ingen dagens inspiration igår för hade inte tid för att blogga helt enkelt. Men här kommer en till awesome bild av Melanie Delon. Bilden är gjord i Photoshop CS5 och Painter XI med temat “Lurking in the darkness”.

Hennes hemsidaStranden

Om ni undrar vad jag gjort idag (se bild). Alltså har jag inte varit så sugen på internet eller att sitta inne och måla.

Det var så varmt och vindstilla att man kunde sola i linne utan problem!


Grenade girl

Dagens inspiration. Shepard Fairey är en av dagens mest kända och inflytelserika gatukonstnärer. Hans bilder är fylda med politiskt ironi och budskap, vilket gör hans verk oemotståndliga!

Mer av hans konst kan du hitta på obeygiant.com


Stand up

En grej jag fixat ihop i Gimp för ett tag sedan. Orden har jag valt själv faktiskt. Textsnittet/fonten jag använt heter "Jellyka Delicious Cake". Du kan ladda ner fonten HÄR


Härlig dag

Idag ska jag hänga med Ems i det fina vårvädret. Planerar även att försöka få pappa att övningsköra med mig. Pretty pointless inlägg, I know.

I ett desperat försök att göra det här inlägget interessantare kan jag nämna att jag drömt drömmen där jag "Störtar mot en planet i ett rymdskepp, hoppar ur skeppet, landar i en fors/vattenfall där det finns stora levande svampar som slår på mig" IGEN!..

Tror ni det finns en mening/poäng i drömmar?Morning Blossom

Dagens inspiration.

Min övermänskligt talangfulle favorit konstnär Vladimir Kush (eller i alla fall en av hans tavlor) smyger sig in på bloggen igen! Kan ni se de två "människorna" i bilden? Måste erkänna att första gången såg jag dem inte...

Tavlan är gjord i oljefärg på duk. Mer av Kush hittar du HÄR.


Gotye - Save me

Är kär i den här låten just nu!

Äää-iii-yeah

Äää-iii-oooh


Länge sedan

Det var länge sedan jag höll på med den här! Men hade tänkt börja på den igen, vill bli bättre på att förmedla känslor i det jag gör. Vi får väl se hur det går.


Abstraction

Dagens inspiration. Var inne på We❤it och stötte av en slump på denna grymma konstnär från USA vid namn Mandy Tsung.

Kolla gärna in hennes hemsida mandytsung.com.


Pixar Princess

Bestämde mig för att  scanna bilden i alla fall (Alla foton blev hemska) och det funkade ju prima! Fast jag fick scanna i två delar och sätta ihop den i Gimp.

Bilden gjord av mig och färglagd med Promarkers och Copics.


Spetsklänning

VILL HA!


Tänker inte berätta vart den kommer ifrån så det finns en kvar till mig! Mohahahaha!... Näe skoja, den finns på Zara och priset (699kr) är ändå för saftigt för mig.

Aqua panda

Dagens inspiration. Richard Donskis (aka Apofiss) Är en digital konstnär som vet hur ordet "söt" ska överföras till bild!

Hans DeviantArt galleri hittar du HÄR.


Pixar Princess

Färdig! Ljuset inne i mitt rum är långt ifrån det bästa så därför blev bilden inte så skarp (Pappret är A3 så får inte plats i scannern). Men fixade bakgrunden i Gimp så att den blev helvit.

Bilden gjord av mig och färglagd med Promarkers och Copics.


Breaking Dawn 1

Känns som jag är den enda som inte har sett den här hehe.. Mamma köpte den så nu ska det bli film time.

Någon annan en jag som tycker det där med att göra sista boken till två filmer är lite wanna be Harry Potter? Eller är det så att det verkligen behövs två filmer för att det händer så mycket i den sista boken?

Stephanie Meyer bör inte ha något problem med att få mat på bordet
om man säger så. Själv så har jag 3 berättelser i skallen som skulle kunna bli böcker. Men är inte en så bra skrivare.


Lugn

Dagens inspiration. Den här skapelsen är skapad (höhö) av ingen mindre än Aditya Ikranegara från Indonesien. Han ritar för han tycker det är kul såklart!

Det som är superbra med Ikranegara är att han ofta visar steg för steg hur han gör bilden. För att se hur han gjort just den här bilden kilcka HÄR.

Länk till hans DeviantArt.


Umbrella Sky

Dagens inspiration.

Balckeri eller Marta Samborska som hon egentligen heter är en välkänd person på DeviantArt och har gjort många fantastiska skapelser. Jag älskar den här bilden och mamma tycker hon på bilden är lik mig.. Så den här fick det bli!

Länk till hennes DeviantArt


Animation, 3D och digital design

Är snart färdig med min teckning och har fått två söta små fäns som färglägger skisser av somma teckning som jag håller på med. Deras teckningar kommer nog också att ploppa upp här på bloggen.

Har bestämt att jag ska dra till Malmö Högskola på öppet hus den 22 mars med lite folk. Det finns ett nytt program som jag har blivit intereserad av på senaste tiden som heter "Animation, 3D och digital design".

Nu ska jag plugga lite i körkortsboken.Seedsong

Dagens inspiration.

Denna fantasifulla bild är gjord av konstnären Krista Huot, vars konst har ställts ut på gallerier över hela USA. Den här bilden är målad med valnötsolja på kanvas.

Hennes hemsida hittar du på www.kristahuot.com.


Copics - Lilies

YouTube är faktiskt en väldigt bra plats att hitta grymma markers målare som källa till inspiration! Hon som gör denna video heter Kerrie Jenkins och är en 24 årig "art student" i USA.

Gå in på hennes Youtube MissKerrieJ om ni vill se mer videos.

(som ni hör verkar hon gilla svensk musik)


Real vs Surreal

Dagens inspiration.

Jag älskar surrealism! Denna bild är gjord av tv-spels utvecklaren Werner Martin Eggers. Detta är inget riktigt foto (bara vissa delar) utan ihopfixat i programmet Cinema 4D9 (Alltså kan man säga att bilden är foto + datorrendering).

Länk till hans hemsida


Övningsköra idag

Okej, min bil kommer ju inte se ut såhär. Skulle avlida av köldskador i en cabbe vid denna dygnstemperatur. Men känns som det kommer gå bra fastän det var flera månader sen jag övningskörde på bilskola. Jag hoppas på att få bli skickad till halkan!


Bild tagen från trafikskolan.com

Tillägg: fick visst övningsköra med just den här bilen faktiskt! Men dock med taket på.

Zelda godis!

Dagens inspiration.

Eftersom jag är en liten insnöad The legend of Zelda nörd så måste jag bara lägga upp den här bilden som jag råkade snubbla över här om veckan. Har tyvärr inte kunnat hitta vem som gjort den, om du vet vem så skulle jag vara tacksam (länka din blog!).

VARNING: Bilden är låååång!Epic.

Pixar Princess (WIP)

Work in progressen som jag skrev om igår hehe.

Tänkte från början ta bild inne på kvällen (efter skymning) med telefonen men det blev ju kattastrof bilder med det inneljuset så bestämde mig för att ta en bild utomhus nästa dag istället. Det var ganska blåsigt så den flög ut på "äventyr" ett litet tag...

(bild tagen av min i-Phone... Laddaren till kamerans batteri är borta)


Stenhuvud

Dagens inspiration.

Den polske konstnären Jacek Yerka har en talang för att klämma in städer på de mäst kreativa ställen!

Länk till hans hemsida www.yerkaland.com.


Vårväder

Yaay! Det är 9,5 grader Celsius på skuggsidan folks och solen skiner som en riktigt awesome lampa!

Ska snart iväg till Emelie för att sedan gymma, vid den här tiden på dagen får man praktiskt taget gymmet för sig själv så det ska bli härligt.

Och justde, har hållit på med en markerteckning som dock inte är färdig men tänkte ladda upp en work in progress senare idag.

(Höstbild... Logiskt...)

Narcissus

Om jag inte är helt ute och cyklar så var väl Narcissus han i grekisk mytologi som blev dömd att förälska sig i sin egen spegelbild... Hur som helst, den här underbara tolkningen är gjord av konstnären Bao Pham från USA vars blogg jag har följt ett bra tag.

 

Länk till Baos blogg.

 


We Heart it

Skumt att jag inte upptäkt We❤it tidigare... Här kommer en liten bildbomb.Mitt konto hittar du på weheartit.com/IngridAnnaIsabella

Virtuoso

Min mamma brukar se (eller brukade se, vet inte om det slutat) Tv-serien Sherlock. Den ska tydligen vara jättebra men har inte sätt den själv. En annan som också kollat in serien är designern och illustratören Alice X. Zhang som gjort en riktigt grym tolkning av honom.

Du som vill se mer av henne, kika in på hennes hemsida www.alicexz.com.Melodifestivals mys

Ikväll blir det Melodifestivals mys med hela (Alex flydde fältet) familjen. Själv hejar jag på Loreen, mamma hejar på Lisa Miskovsky och lillasyster Olivia hejar såklart på Danny.

Ska du titta i kväll och hejar du på någon? :)


Rosa blommor!

Ville bara lägga ut den här söta bilden jag tog på en promenad mot stranden. Kan detta vara real life Ferdinand? Dock så har dom inga korkekar, ekar eller träd för den delen i deras hage men blommorna kunde han inte motstå!

Det är också i sånna här moments jag önskar jag hade en bättre kamera...


Golden

Dagens inspiration.

Denna underbara bild som påminner lite om en modern John Bauer i stilen är gjord av talangfulla Linda Bergkvist.

En länk till ett av hennes gallerier hittar du här på enayla.cgsociety.org

(tycker du bilden känns bekant kan det vara för jag även lagt ut den på min gamla blogg)

Sh’Bam

Ska iväg och träna eller rättare sagt dansa snart. Vi hade tänkt testa en dans som heter Sh'Bam, någon av er som har testat förut? När jag för en gångs skull kommer ihåg att ta med vatten så hittar jag inte locket till min vattenflaska så får ta lillsyrrans... A, ja den är väll söt.

Jag är i alla fall riktigt taggad!

Va fan tog mina ben vägen i den här bilden haha?

Snow Tiger

Nån som vill köpa den här till mig? PLEASE?


Den finns att köpa på Dropdead. De har även en massa andra tuffa T-shirts så kolla in dem om du vill!

Råd från en modelldocka

Kom ihåg; när du känner dig nere, var glad att du inte är en modelldocka!... Japp.

Dagens inspiration.

Humor med smak av trä och eh metall från Anthony Presley i USA. Här kommer länk till hans deviantart demonflame.deviantart.com.


I en dröm

Goder afton underbara läsare! Det var längesedan jag postade ett inlägg med en egen markerteckning. Därför gör jag det nu... Fast bilden är GAMMAL (det var rätt längesedan jag rita med markers) och bakgrunden är gjord i Gimp. Men allt annat är promarkers.


Kony 2012

Om du på något sätt lyckats undvika att se den igår. Se den NU!

Jag är inte en person som skänker pengar till sånna här grejer
, eftersom de pengar man skänker bort ALDRIG går 100% till de behövande (även om SVT, BRIS eller Rödakorset påstår det). Och det är i princip omöjligt att veta hur mycket som verkligen kommer fram. Men att sprida kunskap om utsatta människors situation och "bad guys" som Kony gör jag mer än gärna.Guldnycklarna

Dagens inspiration (ska börja försöka få ut dem tidigt på dan istället).

En illustration av John Bauer från sagan "Guldnycklarna" skriven av W.E. Björk.

Sagan går typ så här;
Vallpigan Lena får en guldnyckel som leder till drömmarnas lustgård av tre feer. Det är en hemlighet som inte får förrådas, men hon offrar den för att rädda den unge kungen och blir hans brud.


Edward Cullen 2

Finally done! Längre bak i bloggen kan ni hitta min förra Edward Cullen bild men ville göra en som var mer boksrtavligt korekt till hur han beskrivs i boken (alltså inte bara försöka göra en snygg snubbe) så därför började jag göra denna.

Gjord av mig med hjälp av min ritplatta i programmet Gimp.

 


Dagens att göra

1. Söka jobb
2. Städa
3. Bli färdig med en digital teckning
4. Träna (kanske..)

Det tar alltid längre tid än man tror när man är tidsoptimist.

Orchidaceae

Dagens inspiration.

I know, I know, har redan lagt ut en inspirationsbild av Melanie Delon ganska nyligen... Men hon är grym på det hon gör så här kommer en till. Bilden är gjord i Photoshop CS5 och Painter XI.

Kolla gärna in hennes hemsida www.melaniedelon.com.


Leos Lekland

Ska åka till Leos Lekland med mina små underhuggare och Emelie med brorsson. Nu ska det åkas rutschkanor!


Life Without a Soul

Dagens inspiration.

Vacker och surrealistisk bild gjord av Nawaf Alhmeli från Kuwait. Jag älskar blombladsklänningen!

Länk till hans hemsida www.nawafalhmeli.com.


I Grönskan

Dagens nattens inspiration.

Denna bilden får mig verkligen att längta efter sommaren! Bilden är tagen av en grym svensk fotograf vid namn Leonard Gren.

Jag kan startk rekommendera att du kollar in hans hemsida för ytterliggare inspiration. www.leogren.com
Återfunnen

Inte konstigt jag inte hittade pennan... Jag blev lurad av en 3-åring!

Jag - Olivia, Rebecca, har ni sett storasysters penna som man ritar på datorn med?
Rebecca - (Sträcker direkt in sin hand under min madrass) Här! Jag gömde den där tidigt på morgonen!

Jag som letat igenom nästan hela mitt rum efter den där pennan.

Jag har lärt henne för mycket...

Borttappad

Har tappat bort min wacom pen!.. I värsta fall har jag råkat dammsuga upp den.. Får fortsätta att leta. Skulle varit färdig med en teckning nu om jag haft den.

 

Bästa appen skulle ju vara om man hade små micro-chip som typ klistermärken som man klistrade fast på saker man ofta eller inte vill tappa bort och sen ha en GPS i telefonen som visade klistermärkerna som röda pluppar på kartan. Danm måste fixa copyright på detta haha!